Туристерге ұшақта құлаққап тағып, қызанақ шырынын ішкен жөн - маман

Ұшақтағы ашытқысыз тағамдар мен сусындарды дәмді етуге болады. Ол үшін дәмдеуіштерді немесе жасанды дәм күшейткіштерді пайдаланудың қажеті жоқ, құлаққап киіп, борттағы тағамдардан кейін қызанақ шырынын ішу жеткілікті. Сарапшылар туристерге осындай әуе кеңесін берді, - деп хабарлады The Telegraph.

Демалысқа шыққанда, ұшақпен ұшу қызықты болуы мүмкін, бірақ сапардың нақты тәжірибесі күткеннен де нашар болуы ықтимал. Саяхатшылар қатты қорылдау, тері құрғап, мұрынның бітелуіне әкелетін тар ауаға тап болуы мүмкін. Сондай-ақ, ұшудың ең нашар жері - "дәмсіз" тамақ.

Шын мәнінде, сарапшылар шақырымнан жоғары биіктікте болу ұшақта да, қонғаннан кейін де біздің дәм сезу рецопторларымызға әсер етеді деп мәлімдейді. Дегенмен, туристерге тағамды жұмсақ әрі дәмді ететін нәрселер бар.

Оксфорд профессоры, дәм және тағам сарапшысы Чарльз Спенс құлаққап кию ұшақтағы тағамның дәмін жақсартуға көмектесетінін түсіндірді.

"Шуды болдырмайтын құлаққап кию - тамақ пен сусынның дәмін жақсартудың ең оңай әдістерінің бірі. Салондағы төмен қысым, құрғақ ауа және қозғалтқыштың қатты шуы - мұның бәрі тамақ пен сусындардың дәмі мен иісін сезбеуге әкеледі", - деді ол басылымға.