Федор Козырь Қазақстанға сапары туралы әсерін бөлісті және өзінің ерекше тәжірибесі туралы айтып берді. Блогер Алматыдағы асханалардың бірінде түскі аста қойдың қайнатылған басынан дәм татып көрді, - деп хабарлайды Tengritravel.kz тілшісі.
"Тастақ" базарында орналасқан мекеме басты назарда болды, онда қойдың басы аспаздың ерекше тағамы болып саналады. Шетелдік мұндай дайындау процесі туралы егжей-тегжей айтты.
"Мен "Тастақ " базарындағы шағын асханаға кірдім. Базардың дәл ортасында орналасқан асханада қойдың басы дайындалады. Алматының түкпір-түкпірінен және оның айналасынан адамдар осы тағамды сынап көру үшін келеді. Қойдың басы үлкен ыдыста қайнатылады, содан кейін пияз және дәмдеуіштермен бірге беріледі. Табақта бастың өзі және төменгі жақ сүйегі бар. Мұның бәрі бешбармақтың үстіне қойылады.
Біреуге қой етінің басында ет аз және жеуге ештеңе жоқ сияқты көрінуі мүмкін. Бірақ мен бірден айтайын: бұл үлкен қате түсінік. Бір қойдың басы екі адамға жетуі мүмкін. Көптеген келушілер екі адамға бір порция тапсырыс берді", - деп жазады блогер.
Автор алғашқы күмәніне қарамастан, аспаздық тұрғыдан қойдың басы нақты жаңалық болғанын атады. Қойдың басының дәмі шетелдіктерді таңғалдырады.
Саяхат қызықтары мен пайдалы ақпаратты Instagram және Facebook парақшаларынан оқи аласыз!